od 1.800 RSD
Pošalji upit

Vožnja Dunavom – TRINITY BOAT TOURS

Tekija
Odličan

Trajanje

90 min

Tip ture

Dnevna Tura

Veličina Grupe

12 osoba

Jezik

___

Pregled

TRINITY BOAT je namenski turistički čamac, veoma bezbedan i udoban, prelepog dizajna, kapaciteta 12 putnika. Namena mu je krstanje Djerdapskom klisurom.

Opremljen je neophodnom zaštitnom opremom, sertifikovanim prslucima, frižiderom, tendama za zaštitu od Sunca… svime što je neopodno za nezaboravno krstarenje klisurom.

Profesionalno i ljubazno osoblje učiniće Vašu vožnju Dunavomnezaboravnom, i pružiti sve potrebne informacije u vezi brojnih atrakcija koje ćete tokom jednoipočasovne vožnje obići.

Bulk discount (by percent)

Bulk diccount adult
# Discount group From adult To adult Value
1 Grupni popust 12 12 16

Tura

TRAJANOVA TABLA

Trajanova tabla, natpis uklesan u steni pored Dunava u Đerdapskoj klisuri, posvećen je čuvenom rimskom imperatoru koji je na svom putu kroz Srbiju ostavio brojne tragove.
Tabla potiče iz vremena ratova sa Dačanima, a postavljena je u periodu između 100. i 103. godine.
Prilikom izgradnje brane nivo Dunava je podignut za preko 20 metara, zbog cega je Trajanov put potopljen.
Trajanova tabla je, međutim, izmeštena 21 metar, u jednom bloku težine čak 300 tona.

BALON STANICE VARNICA I PENA

Kazan je najdramatičniji prirodni predeo celog toka Dunava. Bio je i najopasniji za plovidbu u starom režimu, pre izgradnje brane. Otežane uslove plovidbe u Kazanu tada je regulisao specifičan sistem vođenja i kontrole rečnog saobraćaja.
Sistem od šest signalnih stanica na obe obale Dunava je služio kao jedinstveni semafor na Dunavu.
Podignut ili spušten balon bio je znak kapetanima da slobodno prođu ili sačekaju mimoilaženje sa brodom iz suprotnog smera.

MANASTIR MRAKONIJA

Ispod skulpture Decebal Rex-a, stoji beli manastir Mrakonija, nedaleko od istoimene reke koja se upravo ovde uliva u Dunav. Podignut je na ostacima crkve iz 15. veka. Prema jednom prevodu, njegovo ime znači mračno mesto, a prema drugom glasi skrivena voda.
Stenu na kojoj se nalazi Rumuni zovu mehur i još u davna vremena ta tačka je predstavljala važnu osmatračnicu, ali i svetionik koji je pokazivao put lađama, kako se ne bi sudarile sa okolnim liticama koje strmo uranjaju u vodu.
Upravo je ovde Dunav najdublji u čitavom svom toku. Dubina iznosi 93 metra.

KAZANI

Kazan je treće suženje u Đerdapskoj klisuri, dužine 20 km. Sačinjavaju ga Veliki i Mali kazan koji su odvojeni malim erozivnim proširenjem kod rumunskog sela Dubova.
U strmim padinama koje se dižu iznad reke i preko 500 m u visinu, nalaze se pri dnu, pored reke, jaka kraška vrela, kao što su Bela voda, Hajdučki izvor, kao i neke pećine – Putnikova pećina i pećina Veterani, iz koje ističe snažna reka.
U Kazanu su postojali ranije mnogobrojni jaki vrtlozi, zbog čega je površina vode bila nemirna i izgledala kao da ključa, pa su Turici u srednjem veku dali ovom delu Đerdapa ime kazan.

HAJDUČKA VODENICA

Ova prirodno povolјna lokacija u središtu kаnjоnа Donje klisure, ispod litica Malog Štrpca (623 m), udаlјеnа оkо 12 km uzvodno od Tekije/Transdierne, bila је kоntiunirаnо naselјena, od najstarijeg razdoblјa epohe preistorije (Kultura Lepenski Vir). Nа оvој lоkаciјi je otkriveno i manje rimsko i srednjovekovno naselјe, crkva i nekropola. Lоkаlitеt је, izmеđu оstаlоg, čuvеn pо skupоcеnim оstаvаmа srеdnjоvеkоvnоg srеbrnоg i rаnоvizаntiјskоg zlаtnоg nоvcа, kоје sе čuvајu i izlаžu u Аrhеоlоškоm muzејu Đеrdаpа (u Klаdоvu). Lоkаlitеt је, nаkоn istrаživаnjа, pоtоplјеn 1970. gоdinе.

DECEBAL REX

Decebal, čije bi ime trebalo da znači snaga Dačana, bio je poslednji kralj Dakije koji je vladao od 87. do 106. godine. I pored sve upornosti, Decebal nije mogao da se odupre nadmoćnoj vojsci imperatora Trajana, rešenom da osvoji ceo Balkan. Pošto je bio opkoljen, dostojanstveni Decebal je naposletku izvršio samoubistvo kako ne bi pao šaka rivalu, a njegova zemlja postala je još jedna u nizu rimskih provincija. Najmonumentalniji od brojnih spomenika posvećenih Decebalu svakako je njegov lik u steni - zaliv Mrakonije, simbolično isklesan baš preko puta Trajanove table na srpskoj strani, kako bi dva velika vladara starog sveta doveka prkosila jedan drugom.

Uključeno/Nije uključeno

  • Sigurnosni prsluci
  • Usluge vodiča
  • Kapetan sa iskustvom
  • Profesionalna usluga
  • Hrana
  • Piće

Lokacija Ture

Tekija

FAQs

Cena po osobiI 1800 RSD
Minimum 4 putnika
Sigurnosni prsluci
Deca do 7 godina: besplatno!
Usluge vodiča uključene
Kapetan sa iskustvom
Profesionalna usluga
Minimalna cena po polasku 7200 RSD
Ukoliko je manje od 4 putnika
Ne želite da čekate formiranje grupe
Želite vožnju kada Vama odgovara
Sigurnosni prsluci
Usluge vodiča i kapetana
Profesionalna usluga
Grupni popust 18000 RSD
Želite privatnu vožnju
Želite vožnju kad Vama odgovara
Uračunat popust od 33%
Maksimum 12 osoba
Sigurnosni prsluci
Usluge vodiča i kapetana
Profesionalna usluga

Recenzije

4.8/5
Odličan
Na osnovu 2 recenzije
Odličan
1
Veoma dobar
1
Dobar
0
Loš
0
Veoma loš
0
jasna
09/10/2022

krstarenje Djerdapskom klisurom

Predivan doživljaj Kapetan Živojin odličan i kao vodič kroz prelepe predele Djerdapske klisure.Svaka čast na organizaciji i poslovnosti.Hvala i Sanji ,koja je sve za nas izorganizovala. Preporuka za agenciju Trinity. Cena bi mogla da bude malo niža!
Milan
17/08/2022
Odlicna usluga, fenomenalno proveden vikend!!!Svaka preporuka za Trinity organizaciju
Prikazano 1 - 2 od 2 ukupno

Ostavite recenziju

od 1.800 RSD

Organized by

admin

Član od 2017

41 Ocena

Information Contact

E-mail

info@kladovosmestaj.com

Internet stranica

www.kladovosmestaj.com

Telefon

+381 63 43 55 79

Fax

+381 63 43 55 79

Možda Vam se sviđa